Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, solicită conducerii Senatului să adopte cât mai rapid o soluţie la “situaţia intolerabilă” de la Institutul Cultural Român (ICR), unde, potrivit lui Târziu, nu mai există o “conducere validă” de mai mult timp, angajaţii nu îşi primesc salariile, iar proiectele institutului sunt oprite, conform agerpres.

“Aş vrea să atrag atenţia asupra unui subiect care este ignorat şi afectează nu doar un număr important de persoane, ci şi imaginea ţării. Mă refer la situaţia intolerabilă de la Institutul Cultural Român (ICR). Acolo nu mai există o conducere validă de mai mult timp, Senatul întârzie să ia o decizie pentru a exista cineva care să semneze toate actele oficiale din partea institutului şi în acest fel 180 de angajaţi îşi aşteaptă zadarnic salariile, iar proiectele institutului sunt toate oprite, afectând în mod semnificativ imaginea noastră în lume şi programele pe care şi le-a propus institutul. Cerem conducerii Senatului, Biroului permanent, să găsească şi să adopte cât mai rapid o soluţie pe care, dacă e nevoie, să o trecem şi prin plenul Camerei superioare a Parlamentului”, a precizat Târziu, la o conferinţă de presă.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentConsens la nivelul Uniunii Europene! Țările din blocul comunitar au ajuns la un acord în ceea ce privește certificatul anti-COVID
Articolul următorCristian Rizea, la Realitatea PLUS: „I-am cerut procurorului general al Republicii Moldova să verifice legalitatea documentelor semnate de Igor Dodon în cazul retragerii cetățeniei mele”