Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a declarat, miercuri, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranţi ilegal este unul ruşinos din punctul de vedere al partidului din care face parte. Acesta a mai subliniat că ar trebui ca, în cazul respingerii aderării României la Schengen, responsabilii români pentru asigurarea condiţiilor de aderare, cât şi pentru negocierile purtate ar trebui să demisioneze din funcţie ca semn al unei recunoaşteri a incompetenţei şi impotenţei lor politice.

„În funcţie de rezultatul votului de mâine ar trebui ca responsabilii români pentru asigurarea condiţiilor de aderare la Schengen, cât şi pentru negocierile aşa-zis purtate cu diverşi oficiali străini, să îşi asume răspunderea şi, dacă e cazul să fim respinşi, chiar să demisioneze din funcţie ca semn al unei recunoaşteri a incompetenţei şi impotenţei lor politice”, a afirmat Claudiu Târziu, conform comunicatului de presă al AUR.

Totodată, liderul senatorilor AUR a precizat că opoziţia Austriei este cu atât mai surprinzătoare cu cât între ministrul de Interne Lucian Bode şi omologul austriac au existat recent două întâlniri.

„Nu ştiu cât a reuşit dl Bode să slujească interesului statului român, cât este de capabil pentru astfel de negocieri, dar sunt curios dacă i s-a spus acest motiv în cele 2 întâlniri şi dacă dânsul a încercat să combată această minciună prin date oficiale ale Guvernului român. Ar trebui să fie făcute publice aceste date oficiale. Vrem să ştim şi noi: există imigranţi ilegali din România sau care tranzitează România, care este numărul lor, în ce perioadă s-a petrecut migraţia asta şi cum a fost posibilă în condiţiile în care, încă o dată, autorităţile române, dar şi europene au spus în mod repetat că România îndeplineşte criteriile tehnice, deci suntem capabili să păzim graniţele. Cum deodată observăm că nu suntem capabili să facem lucrul acesta?”, a mai spus Claudiu Târziu.

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR a precizat că ar trebui totuşi să mai aşteptăm votul de mâine.

„Nu cred că oficialii austrieci ar fi lansat vestea acestei opoziţii dacă nu aveau de gând să o susţină, dar cine ştie, noaptea e un sfetnic bun şi vor reveni la sentimente mai bune, având în vedere că interesele lor în România sunt mari şi că le-au fost satisfăcute cu asupra de măsură de către cei care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani”, a conchis Târziu.

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc joi.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentAustria și Olanda, vot negativ pentru aderarea României în Schengen
Articolul următorGeorge Simion: ”Solicităm demisia întregului Cabinet Ciucă. Este un eşec răsunător pentru întreaga diplomaţie românească condusă de Klaus Iohannis!”