Scaunul lui George Simion se clatină la conducerea AUR. El a fost implicat în mai multe controverse în ultima perioadă și riscă să piardă cea mai importantă funcție din partidul său.

Partidul care se laudă că a crescut în sondaje și a ajuns a doua forță politică în fața electoratului începe să scârțâie. AUR a fost implicat în numeroase scandaluri, în ultima vreme, care au dus la degradarea relațiilor din partid, până la cel mai înalt nivel. Surse susțin că nume importante din partid, Claudiu Târziu și Sorin Lavric, ar vrea să îl înlăture pe Simion din AUR. Ultimul scandal care îl vizează pe Simion s-a iscat la Adunarea suveraniștilor din Madrid. 

Simion s-a plâns că a fost criticat pentru turneul electoral făcut în comunitățile de români din Europa, deoarece este nevaccinat.

Scandalurile se țin lanț. Co-președintele AUR a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid. Pe de altă parte, Simion neagă. Susține că era cazat la hotelul unde se ținea conferința și a avut mai multe întâlniri cu participanții la eveniment. Postările de pe Twitter în care se susține că se află la conferință nu sunt ale lui, ci ale echipei sale, s-a scuzat liderul AUR.

Nu doar în turneu are probleme Simion, ci și în partid. Scaunul lui George Simion se clatină.
”NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot și calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!”, a scris liderul AUR, pe Facebook.

Postarea a fost făcută după ce au apărut informația că Sorin Lavric și Claudiu Târziu ar vrea să îl ”răstoarne” pe Simion.

Copreședintele AUR i-a supărat pe colegii de partid după ce i-a propus lui Călin Georgescu funcția de președinte de onoare al partidului, iar acesta a acceptat. Presa a relatat despre pozițiile antisemite ale președintelui de onoare. Georgescu i-a luat apărarea liderului legionarilor Zelea Codreanu.

AUR a stârnit și mânia Bisericii Ortodoxe. După ce în spațiul public au apărut informații că membri ai BOR au susținut demersurile AUR. Biserica a reacționat vehement. „Amestecarea nătângă” a politicii cu Biserica a făcut deja prea multe victime în istoria. Astfel de încercări au fost sortită eșecului moral și toxicului exces populist, a tranmis purtăorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu. 

 
 
 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentKlaus Iohannis, printre favoriții la șefia NATO – Este a doua oară când președintele român este pe lista candidaților
Articolul următorDacian Cioloș a demisionat de la șefia USR, Cătălin Drulă va fi interimar