George Simion, co-președintele AUR, este primul lider de partid care ia poziție față de atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe Române și a ortodoxiei de pe câteva panouri expuse în interiorul celui mai mare mall din România, AFI Cotroceni.

După ce Patriarhia Română a condamnat gestul organizatorilor, liderul AUR cere conducerii mall-ului să îndepărteze ”din spațiul public acele „exponate” care jignesc credința și tradițiile românești”.

”Solicit de îndată și fără echivoc conducerii AFI România să ia toate măsurile pentru a îndepărta din spațiul public acele „exponate” care jignesc credința și tradițiile românești. Libertatea de exprimare nu înseamnă batjocorirea valorilor unei comunități de credință, oricare ar fi ea.

Este clar că „expoziția” găzduită de AFI Cotroceni nu este neutră ideologic, ci se axează pe umilirea simbolurilor creștin-ortodoxe, prin folosirea de stereotipuri false, prin dezinformări și analfabetism religios în stare pură.

Sfânta Cruce nu este, nu a fost și nu poate fi un kitsch. În consecință, cer public conducerii AFI Cotroceni să ia măsurile care se impun pentru a termina găzduirea acestui eveniment care aduce aminte de anii ateismului de stat, nu de cei ai libertății responsabile.”, e mesajul lui George Simion.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 154. Salvarea turismului românesc vine de la Hollywood – Ce peliculă se va filma în țara noastră
Articolul următorMIERCURI, ora 18: Ce s-a ales de Electroputere Craiova. Povestea fabricii din Oltenia la Culisele Statului Paralel