AUR a transmis marți, după o întâlnire a unei delegații a partidului cu ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD), că au ajuns la un acord prin care ministerul își va retrage sprijinul pentru legea care limitează numărul porcilor care pot fi crescuți în gospodărie.

Liderul AUR George Simion a spus după întâlnire că românii vor putea să crească în continuare câți porci vor. “Creşteţi porci ca până acum, nu vă limitează nimeni, nu mai avem pe acel ministru domn Chioveanu la ANSVSA. Nu avem nicio limită de cinci porci, de şapte porci în gospodărie. Aveţi voie să aveţi scroafe gestante. Toate lucrurile vor fi ca până acum, toţi cei care au casă la ţară să crească porc în bătătură, că nu se ia nimeni de ei. Garantăm noi”, a afirmat Simion.

O delegație a Alianței pentru Unirea Românilor condusă de deputatul George Simion, copreședinte AUR, din care au mai făcut parte deputatul Silviu-Titus Păunescu și specialiștii Avram Fițiu și Andrei Taichiș, s-a întâlnit marți cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

„AUR a solicitat renunțarea la sprijinul guvernamental oferit Legii porcului, care propune interzicerea reproducției porcilor în gospodăriile țărănești și limitarea creșterii la 5 exemplare, scoțând astfel peste 3,5 milioane de porcine de pe piața autohtonă (…) În urma discuțiilor s-a obținut un acord verbal de principiu prin care Ministerul își va retrage sprijinul pentru Legea porcului, în spiritul continuării tradiției secular de creștere a porcului în gospodăria românească. Mai mult, MADR va colabora cu specialiștii și parlamentarii AUR pe mai multe teme”, arată comunicatul AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, acuzat de TĂIEREA burselor de merit din România, fără consultare – CÂȚI elevi sunt afectați în 2022 | DOCUMENT
Articolul următorElevii nu vor fi testați nici săptămâna viitoare. Ce spune Raed Arafat