Lockdown-urile impuse de guvernele Austriei și Cehiei persoanelor nevaccinate au creat valuri și la noi în țară, asta după ce în rândul experților români au apărut voci care au susținut România ar avea nevoie derestricții maidure pentru nevaccinati.

Într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, liderul AUR, George Simion, a comentat un astfel de scenariu sumbru, cât și cele mai recente afirmații ale premierului Cîțu privind eliminarea testării gratuite a persoanelor nevaccinate.

“Ce facem aici, un Apartheid (aluzie la sistemul social, politic și economic rasist impus de guvernele minorității albe din Africa de Sud de-a lungul secolului XX, care prevedea segregarea raselor (locuirea separată), iar majorității negre i se interzicea, printre altele, dreptul la vot și libera circulație – n.r.)?

Sunt milioane de români care din diferite motive nu au considerat că trebuie să se vaccineze. Tocmai am trecut acum pe lângă dl Cîțu, care vrea ca nici măcar testarea să nu mai fie trecută în acest certificat verde. Eu cred că sistemul sanitar în acești 2 ani avea tot timpul să fie pus la punct, să construim spitale noi, să ne axăm și pe prevenție (…) și să avem și medicamente în Ambulator, cum spuns și d-nii Tătaru și Rafila că ar trebui. Nu se iau măsuri în momentul ăsta. Agenția Națională a Medicamentului în loc să se îngrijească să autorizeze noi medicamente, se îngrijește să confiște Arbidol. Să vină și prin Parlament pentru că mulți paralmentari au Arbidol, inclusiv l-au primit gratuit, nu l-au cumpărat, de la colegii noștri”, a afirmat George Simion.

Parlamentarul AUR a reiterat că atât persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate trebuie testate anti-Covid, subliiniind că aceasta este singura cale de a opri râspândirea COVID-19. 

În plus, el a arătat că proiectul de lege privind obligativitatea introducereii certificatului verde la locul de muncă, blocat zilele acestea în Parlament ca urmare a unui număr impresionat de amendamente depuse  – marea lor majoritate de la AUR, după cum spunea Nelu Tătaru, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputailor – nu va intra la vot săptămâna asta.

“Vaccinați sau nu, toți ar trebui testați dacă vrem să oprim această pandemie. Această variantă este cerută inclusiv în spațiul public de la începutul pandemiei, dar din anumite motive, Florin Cîțu și clica din jurul lui tot insistă cu cele 120 de milioane de doze de vaccin și cu obligativitatea vaccinării.

Testarea trebuie să se facă și pentru vaccinați și pentru nevaccinați, nu discriminarea românilor pe bază de vaccinare. Noi asta susținem. Această lege privind certificatul de muncă nu va intra la vot săptămâna asta în Parlament. Îi asigurăm asta pe români, pe cei care ne-au sunat. Legea, sub forma propusă de USR e discriminatorie”, a arătat liderul AUR. 

Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii de la bugetul de stat. “PNL nu este de acord, ca principiu, ca cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţei care sunt vaccinaţi. Mi se pare inadmisibil”, a afirmat, recent, Florin Cîţu. 

Șeful Guvernului a precizat, în schimb, că vaccinarea este gratuită şi la dispoziţia oricui doreşte să facă acest lucru.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentLiderul AUR, George Simion: ”Am înfiinţat o Comisie de anchetă pentru achiziţiile din timpul pandemiei”
Articolul următor„Domnule primar, aveți probleme” – George Simion l-a pus la punct pe Nicușor Dan