În România au fost numărate peste 95% dintre voturile din țară, din cadrul scrutinului electoral parlamentar. Datele Biroului Electoral Central de la București arată că PSD conduce, urmat de PNL și USR-PLUS. Marea surpriză o constituie, însă, scorul realizat de AUR, formațiune condusă de George Simion, care a fost expulzat din Republica Moldova și declarat indezirabil, potrivit timpul.md

Potrivit ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, în Moldova au votat aproape 38 de mii de cetățeni români.

După alegerile parlamentare din România, AUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) a obținut aproximativ 9% din voturile din Republica Moldova și peste 25% în total în diasporă.

Persoana numărul 1 de pe lista partidului din diasporă este Boris Volosatîi, directorul liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Boris Volosatîi este profesor de istorie, deținător al gradului științific de doctor în științe. În 1990 a fost desemnat în funcția de director al Liceului Româno-Francez„Gheorghe Asachi” din Chișinău, funcție pe care o ocupă până în prezent, fiind cel mai longeviv conducător al unei instituții de învățământ.

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentA.U.R. insistă cu suspendarea președintelui
Articolul următorGeorge Simion, liderul AUR: „S-ar putea să avem și alegeri anticipate, prezidențiale sau parlamentare”