Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus miercuri un memoriu la sediul Avocatului Poporului prin care solicită acestei instituţii să sesizeze instanţa de contencios constituţional în legătură cu neconstituţionalitatea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal, anunță news.ro.

„Modificările aduse regimului de impozitare a microîntreprinderilor creează premisa unor discriminări între contribuabili. De asemenea, ordonanţa conţine reglementări neconstituţionale care vizează situaţia angajaţilor cu contract de muncă cu timp parţial. Concret, guvernul a stabilit sarcini fiscale pentru angajaţii care lucrează part-time fără a ţine seama de veniturile lor efective. Într-o perioadă de crize suprapuse, să faci aşa ceva înseamnă o ticăloşie fără margini. Cerem Avocatului Poporului să intervină şi să sesizeze CCR”, a declarat preşedintele George Simion, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

La rândul său, liderul senatorilo AUR Claudiu Târziu a precizat că „în ciuda faptului că reglementează un domeniu vital pentru societatea românească, mai exact politica fiscală a statului român, ordonanţa a fost adoptată într-o manieră care doar mimează legalitatea”.

„Astfel, ordonanţa are la bază o motivare incompletă, deoarece unele reglementări sunt lipsite de orice analiză de impact ori justificare, chestiune dublată de lipsa conformităţii obţinerii avizelor necesare pentru promovarea proiectului de act normativ, iar reglementările care sunt „motivate” sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate. Prin această ordonanţă scrisă pe genunchi, guvernul Ciucă şi-a bătut joc de români”, a completat Târziu.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPlagiatul lui Ciucă, din nou în atenția media! Ada Meseșan, la Culisele Statului Paralel: Îl compromitem să facem loc USR. Acuzația e comandă politică
Articolul următorMaia Sandu: Chiar dacă rezolvarea conflictului transnistrean nu apare ca o condiţie explicită a UE, în vederea aderării Republicii Moldova, suntem conştienţi că trebuie să găsim o soluţie